Oglasio se predsjednika PDP-a o tenderu za kupovinu zgrade UIO u Banjoj Luci

Oglasio se predsjednika PDP-a o tenderu za kupovinu zgrade UIO u Banjoj Luci


Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, oglasio se povodom informacije da je firma Grand Trade jedini ponuđač na tenderu za prodaju zgrade Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u Banjoj Luci.

Opozicija u RS-u već duže vremena ukazuje na sumnje u vezi s ovim tenderom, ističući da je jedini cilj vlasti bilo da se kupi isključivo zgrada te firme, čiji je vlasnik Mile Radišić, poslovni partner Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

Borenović je postavio pitanje da li će “kumovska zgrada” biti prodata za “bezobraznih 71 milion КM”, ističući dodatne sumnje u vezi s cijenom. Osvrnuo se i na izgradnju parkinga po “ultrabezobraznih” 5.801 КM po kvadratu, dovodeći u pitanje ukupnu vrijednost od 100 miliona КM.

U daljnjem izlaganju, Borenović se zapitao hoće li sada doći do privremenog primirja između političkih aktera ili će se nastaviti s uvredama, prijetnjama i sukobima. Osvrnuo se na dosljednost vladajuće garniture i njihov stav prema Bosni i Hercegovini. Izrazio je svoje mišljenje o situaciji, nazivajući je “sramotnom, skandaloznom i pokvarenom.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija