Detalji sa suđenja ubici sarajevskih policajaca: Šta je iznio svjedok koji je koristio bijeli Golf 6

Detalji sa suđenja ubici sarajevskih policajaca: Šta je iznio svjedok koji je koristio bijeli Golf 6


Na današnjem nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine, saslušana je vještakinja Elmira Karahasanović.

Ona je bila prisutna prilikom uzimanja bioloških tragova iz bijelog Golfa 6, koji je bio meta krađe u vrijeme ubistva policajaca.

Karahasanović je detaljno opisala tragove pronađene unutar i izvan vozila, ističući da je nesporni DNK uzorak bio od Samira Sadikovića, korisnika bijelog Golfa. Također je otkrila DNK profile četiri nepoznate muške osobe i jedne ženske osobe, pri čemu je jedan profil označen kao “NN1”. Svi tragovi su i dalje dostupni i pohranjeni u frižiderima.

Na pitanje optuženog Save Marinkovića o mogućem falsificiranju njegovog DNK, Karahasanović je odlučno negirala takvu mogućnost, ističući da se to lako može utvrditi.

Zatim je pročitana izjava Samira Sadikovića datirana 26. oktobra 2018. godine, u kojoj je on opisao svoje kretanje uoči i nakon krađe Golfa. Sadiković je naveo da je vozilo koristio pri posjeti Sarajevu te da je bio na Bjelašnici s djevojkom dan prije ubistva. Također je opisao svoju reakciju nakon što je saznao za krađu i njenog prijavljivanja policiji.

Sud je dopustio odbranama da postave pitanja koja bi svjedoku mogla postaviti da je bio prisutan. Među pitanjima su bila i ona koja su se odnosila na moguće detalje ili primjetio li nešto neuobičajeno vezano uz vozilo.

Sljedeće ročište zakazano je za 2. april, kada će tužiteljstvo razmotriti mogućnost saslušanja nedostupnih svjedoka putem video veze.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija