Foto: Facebook/CH
Benaminu Tabakoviću uvjetna kazna, automobilom udario muškarca

Benaminu Tabakoviću uvjetna kazna, automobilom udario muškarca


Kantonalni sud u Sarajevu, prihvativši tezu odbrane, izrekao je uvjetnu osudu Benaminu Tabakoviću, optuženom za nanošenje teških povreda A. Z. u oktobru 2020. godine, potvrdio je za “Avaz” Rijad Kapo, branilac advokatske kancelarije Kapo.

Riječ je o prvostepenoj presudi kojom je Benaminu Tabakoviću izrečena godina zatvora koju neće izdržavati ukoliko za tri godine ne počini novo krivično djelo.

– Potvrđenom optužnicom stavljao mu se na teret pokušaj ubistva, ali Sud u dokazima optužbe, a prevashodno odbrane, nije našao da se radi o ovom krivičnom djelu, nego o znatno blažem krivičnom djelu teške tjelesne povrede, te mu je izrekao uvjetnu kaznu – objasnio je advokat Rijad Kapo.

Maloljetni svjedok: Oštećeni napao optuženog Tabakovića

Incident se desio na području općine Novi Grad Sarajevo, a Tabakoviću se stavlja na teret da je, primijetivši da A. Z. stoji ispred prodavnice, s kojim je odranije bio u zavadi, Passatom naglo startao udarivši ga prednjim dijelom vozila. Oštećeni je tom prilikom zadobio teške povrede glave.

Inače, Tabaković je ranije pravomoćno oslobođen optužbi za pokušaj ubistva H. B. u maju 2020. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija