Foto: Crna-Hronika
MUP KS: Dva učenika su povrijeđena u tučnjavi u školi, jedan je teško povrijeđen

MUP KS: Dva učenika su povrijeđena u tučnjavi u školi, jedan je teško povrijeđen


Danas se oko 13:15 sati u sarajevskoj Osnovnoj školi “Behaudin Selmanović” desila tučnjava dva učenika, a jedan od njih je koristio hladno oružje.

MUP KS je objavio detalje napada.

“Osoblje Osnovne škole “Behaudin Selmanović” obavijestilo je PU Novi Grad da je učenik IX razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio učenik, također, IX razreda. Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju”, navela je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS.

Foto: Crna-Hronika

Kako Crna Hronika saznaje, učenik je završio na operacionom stolu.

Još jedan učenik je zadobio povredu tako što je razdvajao njih dvojicu.

“Povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik IX razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. U poslijepodnevnim satima, maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa 28. KZ FBiH) i Lakša tjelesna povreda (član 173. KZ FBiH) i nad njim se vrši kriminalistička obrada. S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnicima, Uprava policije i KTKS više detalja neće saopćavati.”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija