Nihad Sarajlić predat Tužilaštvu KS: “Sa 16 metaka likvidirao Anela Kršu”

Nihad Sarajlić predat Tužilaštvu KS: “Sa 16 metaka likvidirao Anela Kršu”


MUP Kantona Sarajevo danas je izdao nove informacije u vezi s jučerašnjim ubistvom Anela Krše (39) na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, za koje je osumnjičen Nihad Sarajkić (32).

Sarajkić je jučer, oko 16:50 sati, ispalio 16 metaka u Kršu. Ubica nije bježao s mjesta događaja i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS uhapsili su ga po dolasku. Danas je predat u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Sarajkić nije registriran u kaznenim evidencijama. Tužilaštvo KS ima pravo na zadržavanje 24 sata nakon kojih će dežurni tužilac odlučiti o daljim mjerama.

“Sarajkić ranije nije osuđivan, a motivi ubistva zvanično su još uvijek nepoznati, iako se u javnosti špekuliše da su se sukobili zbog jedne ženske osobe,” izjavila je Novalić.

Tijelo preminulog Anela Krše prevezeno je u prosekturu Bare gdje će biti obavljena sva potrebna vještačenja, uključujući i utvrđivanje broja metaka kojima je ubijen. Istraga je u toku i nastoji se utvrditi motiv ovog zločina. Nakon završetka kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predan nadležnom tužiocu.

Sarajkić će biti teret za krivično djelo ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, kao i za nelegalno posjedovanje i nošenje oružja.

Dosadašnja istraga otkrila je da je ubijeni Anel Kršo od 2008. godine imao devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela, uključujući nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubistva i krijumčarenje.

Istraga će nastaviti rasvjetljavati sve okolnosti ovog slučaja, uključujući i moguće motive koji su doveli do tragičnog događaja na Vilsonovom šetalištu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija