Foto: Crna Hronika/Radiosarajevo
Šta je sve priznao Nihad Sarajkić: “Prepao se pa ispucao 16 metaka u Kršu?”

Šta je sve priznao Nihad Sarajkić: “Prepao se pa ispucao 16 metaka u Kršu?”


 

Nihad Sarajkić je bio u emotivnoj vezi sa Kršinom ženom Ninom sa kojom je “samo” šerijatski vjenčan”. Zaljubio se kada je postavljao video nadzor na porodičnu kuću u kojoj je Nina živjela sa djecom dok je Kršo bio iza rešetaka.

Nastradali Kršo je sa suprugom Ninom imao čak četvero djece. Njihova ljubav počela je kada je ona imala 17 godina, kada je prvi put zatrudnila sa Anelom. Njihov brat imao je mnoge krize a zadnja je rezultirala prijavom za nasilje u porodici – piše Crna-Hronika.

Zbog svojih krivičnih djela iz prošlosti, Anelu Krši određen je pritvor za nasilje u porodici a ležao je preko 3 mjeseca u Zenici, sve do trenutka kada je Nina odlučila povući prijavu kako bi Anel izašao iz rešetaka.

Šemsudin Kršo, otac Anela Krše za CH: Nihadu je neko ostavio metak, a to nije moj sin, sumnjam da je ubistvo naručeno

Anel Kršo je od svog sina saznao da Nihadovu i Nininu vezu. Tada su počele prijetnje.

Opasni Nihad Sarajkić priznao je likvidaciju Anela Krše.

Za Sarajkića je predložen jednomjesečni pritvor nakon čega će dežurni tužilac odlučivati o daljnim mjerama.

Nihad Sarajlić sve priznao: “Htio zaštititi djevojku Ninu sa kojom Kršo ima četvero djece”

Sarajkić je tužilaštvu rekao da je sa Kršom dogovorio da se nađu na Vilsonovom šetalištu kako bi riješili sve nesuglasice. Kako je portalu Crna-Hronika potvrdila porodica Kršo, Anel je išao sa namjerom da “im sve halali”. Njegov otac Šemsudin naslutio je da će “mu nešto spakovati” i upozorio sina Anela.

Nihad je znao za Anelovu kriminalnu prošlost te je sa sobom ponio vatreno oružje kako bi se “zaštitio” od njega. Nakon kafe sjeli su na klupu i popili sok.

Kršo nije ni slutio da će mu to biti zadnje piće.

Nihad je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo rekao da je Kršu likvidirao iz straha. Mislio je da će on njega prvi upucati, da ima pištolj u svojoj torbici. Kada se Kršo uhvatio za torbicu, Sarajkić je sasuo 16 metaka u njega. Sa 10 ga je pogodio.

Tužilaštvu nije objavio zašto je ispalio čak 16. metaka u njega, ni zašto ga je poslije likvidacije šutao nogama. Za navedeno oružje nije imao dozvolu.

Kada je shvatio šta je uradio, sjeo je na klupu i sačekao policijske službenike.

“Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Nihadu Sarajkiću zbog krivičnih djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju i nedozvoljeno držanje oružja”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija