Tužilaštvo KS obustavilo istragu protiv Nikšića, Isaka i Munjića

Tužilaštvo KS obustavilo istragu protiv Nikšića, Isaka i Munjića


Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 4. decembra 2023. donijelo odluku o neprovođenju istrage protiv prijavljenih funkcionera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

U saopćenju su naveli da je nakon analize dokaza utvrđeno kako prijavljeno djelo nije krivično.

“Odlukom postupajućeg tužioca, 04.12.2023. godine, donesena je naredba da se istraga neće provoditi protiv prijavljenih osoba, jer je utvrđeno da prijavljeno djelo nije krivično. Na ovu odluku nije uložena pritužba,” saopćilo je Tužilaštvo KS.

Ova odluka dolazi nakon što je Ured disciplinskog tužitelja BiH (UDT) zaprimio pritužbu prije dvije sedmice u vezi sa nepostupanjem tužitelja Tužilaštva KS u predmetu protiv premijera FBiH Nermina Nikšića, federalnog ministra policije Rame Isaka i v.d. direktora Federalne uprave policije (FUP) Vahidina Munjića.

Pritužba se odnosila na navodne nezakonitosti u postupku imenovanja i dodjele ovlaštenja Vahidinu Munjiću za rukovođenje FUP-om.

Prema navodima Tužilaštva, nakon detaljne analize i pregledavanja svih relevantnih dokaza i pratećih spisa, zaključeno je da nema osnova za pokretanje krivične istrage protiv pomenutih funkcionera.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija