Policijski inspektor dobio 5.000 KM odštete: Slobodan Vasković mora platiti tužbu

Policijski inspektor dobio 5.000 KM odštete: Slobodan Vasković mora platiti tužbu


Poznati novinar Slobodan Vasković izgubio je presudu na Općinskom sudu u Sarajevu od strane policijskog inspektora Granične policije Bosne i Hercegovine – saznaje portal Crna-Hronika.

Kako saznajemo banjalučki novinar pisao je neistine u vezi državnog službenika Edisa S koje je isti uspješno dokazao na Sudu. Vasković mu mora isplatiti 5.000 KM te također mora platiit 980 KM troškova.

Edis S. policijski inspektor Granične policije BiH, dobio je 5.000 KM na ime naknade neimovinske štete radi neistinitog teksta koji je potpisao i objavio na svom blogu Slobodan Vasković i u kome je Edis S. predstavljen saradnikom dilera droge – saznaje Crna hronika.

Pravosnažnom presudom Općinskog suda u Sarajevu u cijelosti je prihvaćen tužbeni zahtjev tužitelja i istom je naloženo Vaskoviću da Edisu S. isplati 5000 KM po osnovu tužbenog zahtjeva te da podmiri troškove parničnog postupka u iznosu od 980 KM.

Ova je presuda donesena po tzv. izostanku tuženog Vaskovića, koji se iako uredno pozvan nije pojavio na pripremom ročištu, pa je shodno Zakonu o parničnom postupku FBiH, presudu valjalo donjet zbog izostanka.

Istom presudom, Vaskovićev tekst sudskom presudom uklonjen je sa interneta.

Također danas je Vaskoviću sa interneta uklonjen i blog a o tome smo pisali ovdje.

Ko je poznatom novinaru ugasio web stranicu: “Pisao je o brojnim aferama”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija