Majstor Dado iz Visokog: “Oni su mene napali, samo sam se branio”

Majstor Dado iz Visokog: “Oni su mene napali, samo sam se branio”


Nakon potresne ispovijesti Senade Arnautović koju smo objavili prije par dana, oglasio se Adem Bašić zvani Dado koji želi ispričati svoju stranu priče nemilog događaja.

Potresna ispovijest supruge Senade: “Mog muža pretukao je autoelektričar u Visokom

“Što se tiče slučaja koji se desio 25.07.2024.godine u Visokom mogu da kažem slijedeće: Ja sam taj dan se kretao iz Srhinja prema Visokom sa motorom APN 6 i u neposrednoj blizini moje kuće na putu kroz selo, na jednoj raskrsnici sam uočio crveni Fiat Punto vlasništvo A.A. i tom prilikom i dolaskom na raskrsnicu vozač navedenog vozila A.S. mi je oduzela prvenstvo prolaza prilikom uključivanja na lokalni put kroz selo koji dalje vodi do Topuzovog polja.

Nakon što se to desilo ja sam nastavio svoje kretanje i vozio paralelno sa s njima ne gledajući i ne komentarišući predhodnu situaciju, jer je prozor bio zatvoren na vozilu, i gdje je ona nakon toga dodala gas i otišla ispred mene.

Dolaskom na slijedeću raskrsnicu regionalnog puta Visoko-Kakanj, ona je zaustavila kretanje vozila zbog navedene raskrsnice na koju je željela da se uključi u pravcu Visokog, ja sam ih uredno obišao sa desne strane kada me je suprug od A.S. dozivao.

Ja naravno nisam obraćao pažnju niti sam želio da dolazim u kontakt i razgovor obzirom da sam na motoru gdje je potrebna maksimalna pažnja za učešće u saobraćaju.

Nakon što ja nisam reagovao dotična A.S. me je pretekla i vrlo blizu u putanju mog kretanja se ubacila sa vozilom te bez razloga počela da usporava vozilo na način da pritišće kočnicu, što je kod mene izazvalo paniku u smislu da mogu da padnem sa motora. Dolaskom na raskrsnicu kod TC Suša, koja je regulisana semaforima ja sam skrenuo desno prema ulici Gornje Rosulje,a oni su skrenuli desno, gdje je nakon toga suprug od A.S. otvorio prozor i vrijeđao me, na što sam ja odreagovao i rekao da dođu u ulicu kod ugostiteljskog objekta „SIR“ i da ću i ja doći i da vidimo u čemu je problem.

tako je i bilo našli smo se na Hadžijinoj vodi, iz vozila je izašao samo suprug i i dalje tvrdio da ja treba da pazim kako vozim itd. Na taj njegov nastup ja sam rekao da on treba ići da se pregleda i nastavio sam svoje kretanje prema Sebilju.

Oni opet sjedaju u vozilo i kreću za mnom, opet su me pretekli i uvaljivali se u moju putanju kretanja,ja sam je pretekao i odreagovao na nacin da sam pljunuo u pravcu vozila, a nisam pljunuo nju, prozor je istina bio otvoren jer su mi dobacivali cijelo vrijeme, ali nisam nju pljunuo nego u pravcu vozila. Pri povratku iz naselja Podvisoki za odprilike 15-20min, dotični A.A. je hodao ulicom u blizini Islamske zajednice, tačnije na trotoaru ispred prodavnice IHTEX, čekajući moj povratak tom ulicom, on je mene zaustavio, pljunuo i udario u prijedjelu glave dok sam se nalazio na motoru.

Ja sam ostavio motor na trotoar i onda je krenuo fizički obračun koji je bio naguravanje u kojem je on povredio glavu, a ja sam odreagovao na način da se zaštitim jer sam prvi fizički napadnut od strane gosp.A.A. koji više nije onkološki pacijent.

O cijelom događaju koji se desio ispred navedene prodavnice postoji i video zapis, koji neću da objavljujem, a koristit ću ga u svoju odbranu kad za to dođe vrijeme,ali ću priložiti sliku iz video zapisa kao dokaz.

Također želim da istaknem u ovom demantu, da nikome nisam prijetio, psovao pa ni djetetu. U tom momentu niko se tu nije ni nalazio od porodice, a ja sam nakon toga odmah otišao u policijsku upravu Visoko.

I ja imam povrede koje sam zadobio u fizičkom obračunu, za šta imam i medicinsku dokumentaciju. Također želim da naglasim da nisam htio ništa objavljivati niti demantovati dok ne dam izjavu policijskim službenicima. Uredno sam se odazvao pozivu iz PU Visoko, da dam izjavu i stojim svima na raspolaganju u spomenutom predmetu”, izjavio je Adem Bašić- Dado za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija