Ogorčeni građani Hadžića: “Zbog guma smo u opasnosti od zmija, neugodnih mirisa ali i od požara”

Ogorčeni građani Hadžića: “Zbog guma smo u opasnosti od zmija, neugodnih mirisa ali i od požara”


Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni građani Hadžića čije pismo prenosimo u cijelosti.

Stanovnici naselja Miševići, Opština Hadžići, se već duži period susreću sa opasnosti po zdravlje i okolinu usljed nezakonitog skladištenja hiljada tona otpadnih guma koje se nalaze na otvorenom prostoru.

Naime, firma koja vrši skladištenje otpadnih guma na adresi Mostarska broj 3., nema okolišnu dozvolu za neškodljivo upravljanje posebnom vrstom otpada – otpadnim gumama.

Građani su se peticijom obraćali Općini Hadžići ali im je rečeno da je za davanje dozvole u nadležnosti kantonalnog ministarstva za okoliš.

Općina je firmi dala uslovnu saglasnost za lokacijske uslova sa nalogom da pribave potrebne dozvole sa viših nivoa. Nakon obraćanja kantonalnom ministarstvu, građanima je rečeno da je predmet ustupljen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

I do nadležni prebacuju lopticu sa jednih na druge, građani su suočeni sa opasnostima od legla zmija, neugodnim mirisima i opasnosti od požara. Niko ne smije ni pomisliti šta bi bilo kada bi se zapalilo najmanje 5 hiljada tona guma.

Građani su razočarani indolentnim odnosnom vlasti prema njihovom problemu a koji je i problem cijele općine pa razmatraju i proteste i poduzimanje mjera onemogućavanja dovoženja novog otpada na lokaciju.

POGLEDAJ GALERIJU

 

@crnahronikaofficialOgorčeni građani Hadžića: “Zbog guma smo u opasnosti od zmija, neugodnih mirisa ali i od požara” Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni građani Hadžića čije pismo prenosimo u cijelosti. Stanovnici naselja Miševići, Opština Hadžići, se već duži period susreću sa opasnosti po zdravlje i okolinu usljed nezakonitog skladištenja hiljada tona otpadnih guma koje se nalaze na otvorenom prostoru. Naime, firma koja vrši skladištenje otpadnih guma na adresi Mostarska broj 3., nema okolišnu dozvolu za neškodljivo upravljanje posebnom vrstom otpada – otpadnim gumama. Građani su se peticijom obraćali Općini Hadžići ali im je rečeno da je za davanje dozvole u nadležnosti kantonalnog ministarstva za okoliš. Općina je firmi dala uslovnu saglasnost za lokacijske uslova sa nalogom da pribave potrebne dozvole sa viših nivoa. Nakon obraćanja kantonalnom ministarstvu, građanima je rečeno da je predmet ustupljen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. I do nadležni prebacuju lopticu sa jednih na druge, građani su suočeni sa opasnostima od legla zmija, neugodnim mirisima i opasnosti od požara. Niko ne smije ni pomisliti šta bi bilo kada bi se zapalilo najmanje 5 hiljada tona guma. Građani su razočarani indolentnim odnosnom vlasti prema njihovom problemu a koji je i problem cijele općine pa razmatraju i proteste i poduzimanje mjera obemogucavanja dovoženja novog otpada na lokaciju.

♬ original sound crnahronikaofficial


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija