Foto: Arhiva
Velika korida u Olovskim Lukama: Zamjena za Čevljanoviće

Velika korida u Olovskim Lukama: Zamjena za Čevljanoviće


Ljubitelji tradicionalnih borbi bikova u Bosni i Hercegovini i šire s nestrpljenjem iščekuju subotu, 10. august, kada će se održati 24. tradicionalna korida i teferič u Olovskim Lukama.

Ove godine, Olovske Luke preuzimaju ulogu domaćina nakon što je izostala legendarna Čevljanska korida, događaj kojeg mnogi upoređuju sa finalom Lige šampiona u svijetu borbi bikova.

Svi posjetitelji imat će priliku uživati u 11 vrhunskih okršaja između najjačih bikova iz regije, a udarna borba između Svilote Mirsada Zukića iz Olova i Ringiča Marka Šibonjića iz Previla kod Tuzle obećava spektakl koji se ne propušta.

Pored glavnih aktera, na arenu u Olovskim Lukama stižu i prepoznatljiva imena kao što su Medeni Dejana Karače, Medonja Vahida Đerzića, Ringo Bahka Džafića i mnogi drugi, što garantuje nezaboravan događaj za sve prisutne.

Organizator koride, Mirsad Zukić, obećava bogat kulturno-zabavni program koji počinje u 12 sati, a ulaznice po cijeni od 10 KM omogućit će svim ljubiteljima tradicionalne zabave da uživaju u izvornoj i narodnoj muzici, igrama kao što su bacanje kamena s ramena i trčanje u vrećama, te nastupima izvorne grupe Mirsada i Jarani, Zuko benda i gosta iznenađenja.

“Čevljanska korida je kao finale Lige šampiona u fudbalu i žao nam je što nije organizirana. Na nama je sada ostalo da je dostojno zamijenimo ove godine i ponudimo narodu vrhunske borbe bikova i opštenarodno veselje o kojem će svi pričati. Očekujemo rekordnu posjetu. Imamo najavljene dolaske autobusa iz Zavidovića, Gračanice, Visokog, Bihaća, Sarajeva, Bijeljine… Kulturno-zabavni program počinje u 12 sati, a ulaznice koštaju 10 KM. Šta bi korida bila bez izvorne i narodne muzike, kola i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i trčanju u vrećama. U muzičkom dijelu programa nastupit će izvorna grupa Mirsada i Jarani, orkestar Zuko bend, kao i gost iznenađenja. Koridu će voditi neprikosnoveni Milenko Srdić. Iz Olovskih Luka niko se neće vratiti gladan, a kilogram domaće janjetine posjetioci će moći pojesti za samo 50 KM” rekao je Mirsad Zukić, organizator koride u Olovskim Lukama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija