(VIDEO) M17 Sarajevo – Mostar u totalnom haosu: Gužve sa svih strana

(VIDEO) M17 Sarajevo – Mostar u totalnom haosu: Gužve sa svih strana


Magistralna cesta M17, koja povezuje Sarajevo i Mostar, potpuno je zakrčena zbog masovnog odlaska građana prema jugu.

Dolaskom vikenda veliki broj stanovnika iz unutrašnjosti odlučuje se za bijeg od vrućina na obalu, što stvara velike prometne gužve na ovoj prometnoj arteriji. Osim velikog broja vozila koji su jutros krenuli prema moru, situaciju su dodatno zakomplicirale i prometne nesreće koje su se dogodile na ovoj dionici. P

rema izvještajima, nekoliko lakših sudara i jedan teži u kojem je došlo do zastoja na cesti, uzrokovali su dugotrajna čekanja i stvaranje kilometarskih kolona. Problematična je i situacija u Konjicu, gdje vikendom semafori ne rade, što dodatno usporava promet i stvara zastoje na ovom ključnom dijelu puta.

Vozači su frustrirani, a put prema jugu koji obično traje oko dva sata, sada se proteže na čak četiri ili više sati. Policija apelira na vozače da budu strpljivi i oprezni u vožnji te da, ako je moguće, izbjegavaju putovanje u najprometnijim razdobljima vikenda kako bi izbjegli dodatne gužve i potencijalne nesreće piše Bljesak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija