Bivši ministar vozio pijan: “Napuhao 1,68 promila pa se zabio u taxi vozila. Još se htio i tući”

Bivši ministar vozio pijan: “Napuhao 1,68 promila pa se zabio u taxi vozila. Još se htio i tući”


Nakon što je portal Crna-Hronika objavila  informaciju kako je jedan kantonalni inspektor učestvovao sa službenim vozilom u saobraćajnoj nesreći u centru Sarajeva 12. augusta u večernjim satima, pritom u alkoholisanom stanju, obratili smo se Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove sa nekoliko pitanja, kao i MUP-u Kantona Sarajevo.

Prema saznanjima Faktora, spomenuti kantonalni inspektor je Anis Krivić, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo u Vladi Marija Nenadića (2020).

Također, i portal Istraga.ba objavio je informaciju kako je Krivić akter ove nesreće. Prema pisanju medija, Krivić je nakon nesreće fizički nasrnuo na drugog učesnika nesreće, a objavljen je i snimak incidenta.

Kantonalni inspektor pijan skrivio nesreću: Napuhao 1,68 promila i zabio se u taksistu

– Povodom nemilog događaja koji se desio sinoć, 12.8.2024., a odnosi se na saobraćajni udes na tramvajskim šinama kod Predsjedništva BiH, Dispečerski centar je zaprimio poziv kolege A. S. koji nas je obavijestio da je imao težak udes i zamolio nas da pozovemo PU Centar, što smo i učinili.

Kolega je prebačen u Vojnu bolnicu, gdje mu se utvrđuje stepen povreda.

Isti se zaustavio na tramvajskim šinama s upaljena sva četiri žmigavca kako bi primio klijenta koji je, nasreću, ušao u vozilo, inaće bi posljedice i po njega bile fatalne, kada se u njegovo vozilo “zakucalo” vozilo inspekcije – naveli su iz Dispečerskog centra i dodali.

– Vozač kanatonalne inspekcije je još i fizički nasrtao na našeg kolegu, što je jasno uočljivo i na snimkama koje kruže internetom, ali je isti ostao sabran, te sačekao policiju koja je nakon alkotesta, kod našeg člana udruženja konstatovala 0 promila alkohola, dok je vozač vozila kantonalne inspekcije imao 1,68 promila, te Vas molimo da se za sve dodatne informacije obratite PU Centar.

Taksista A. S. nije bio u mogućnosti da da izjavu „Avaz“ zbog zdravstvenih problema.

Na snimku se vidi vozač inspekcije kako insistira da napadne taksistu koji je sjeo na zidić.

 

To je onaj isti ministar/političar koji je snimao reklamu za parizer.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija