Strahinja Bašević Foto: Srna
Direktori Šumskog gazdinstva i Šuma RS pušteni iz pritvora zbog nedostatka dokaza

Direktori Šumskog gazdinstva i Šuma RS pušteni iz pritvora zbog nedostatka dokaza


Direktor Šumskog gazdinstva “Romanija” Strahinja Bašević, bivši vršioci dužnosti direktora “Šuma Republike Srpske” Slaven Gojković i ŠG “Visočnik” Han Pijesak Janko Golijanin pušteni su iz pritvora zbog nedostatka dokaza o zloupotrebi službenog položaja.

Kako je izjavio Baševićev advokat Veljko Ćivša, puštanje iz pritvora uslijedilo je nakon što je utvrđeno da nema dovoljno dokaza za djelo koje im se stavlja na teret. Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Istočnom Sarajevu donio je prošle sedmice odluku o mjeri pritvora u trajanju od jednog mjeseca za osumnjičene.

Gojković i Golijanin uhapšeni su 26. augusta, dok se Bašević predao policiji dan kasnije. Oni su zajedno sa Lazo Čarkićem i Mladenom Jakićem osumnjičeni za zloupotrebu položaja tokom pandemije koronavirusa, posebno u vezi s načinom upravljanja preduzećima.

Osumnjičeni su teretili za štetu budžetu Republike Srpske i kršenje Zakona o javnim nabavkama. Naime, navodi se da su svjesno zloupotrijebili hitnost u javnim nabavkama, iako nisu imali osnov za proglašenje elementarne nepogode, koristeći pandemiju kao izgovor.

Svi osumnjičeni su kadrovi SNSD-a, a Bašević je i poslanik u NSRS-u te kandidat za načelnika Sokoca na predstojećim izborima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija