FUP u akciji “White” uhapsio dilera iz Čapljine

FUP u akciji “White” uhapsio dilera iz Čapljine


Jučer su pripadnici Terenskog ureda Mostar Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) proveli operativnu akciju kodnog naziva “White” na području općine Čapljina.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, uhapšen je N. R. (36) iz Čapljine, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

POGLEDAJ GALERIJU

Izvršen je pretres stambenog objekta koje koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađeno vatreno oružje – pištolj i puška, kao i određena količina kokaina, određeni iznos novca u različitim apoenima, mobiteli, vage za precizno vaganje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

“Osumnjičeni će biti kriminalistički obrađen i ispitan u svojstvu osumnjičenog u prostorijama FUP-a u Mostaru”, saopćeno je iz FUP-a.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija