Trojka se ujedinila iza Selimbegovića: Zajednički kandidat u Novom Gradu

Trojka se ujedinila iza Selimbegovića: Zajednički kandidat u Novom Gradu


Uoči lokalnih izbora, politička alijansa sastavljena od SDP-a BiH, Naroda i Pravde te Naše stranke, javno je izrazila svoju snažnu podršku Mirzi Selimbegoviću kao kandidatu za načelnika Novog Grada Sarajevo.

Ova podrška je formalizirana potpisivanjem izjave o saradnji, koja nije samo simboličan akt već i potvrda odlučnosti da se kontinuirano radi na unapređenju kvalitete života građana Novog Grada.

Selimbegović,  kao predsjednik Općinskog vijeća, u svom mandatu nastojao je realizirati brojne infrastrukturne projekte koji su značajno promijenili lice općine.

Prema riječima Adnana Štete, predsjednika Kantonalne organizacije SDP-a BiH, pod njegovim vodstvom, Novi Grad je doživio infrastrukturnu revitalizaciju neviđenu u posljednjih trideset godina.

Uključujući novu tramvajsku prugu i modernizaciju trolejbuskog saobraćaja, ove promjene su značajno poboljšale svakodnevicu stanovnika.

Predstojeći izbori vide se kao prilika za Selimbegovića da svoje vodstvo podigne na viši nivo, sa obećanjem da će njegova politika biti još učinkovitija uz stalnu podršku svojih političkih partnera i kantonalne vlade.

Sa samo jednim protivkandidatom u trci, očekivanja su visoka, a navode da se podrška Trojke Mirzi Selimbegoviću može smatrati ključnim faktorom u njegovoj kandidaturi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija