Zbog političkog pritiska direktor Osnovne muzičke škole na Ilidži dao ostavku

Zbog političkog pritiska direktor Osnovne muzičke škole na Ilidži dao ostavku


 

Nova drama odvijala se danas u sarajevskoj osnovnoj školi na Ilidži. Zbog pritiska kojeg je svakodnevno dobivao, direktor Amsal Ganović dao je ostavku na svoju poziciju.

O cijelom događaju oglasio se i Sindikat radnika zaposlenih u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo na čelu sa gospodinim Saudinon Sivrom koji je stao iza direktora Ganovića.

Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo upućuje javnu podršku radnicima JU ˝Osnovna muzička škola˝ Ilidža.

Naime, već duži period traje atak resornog Ministarstva na radnike i direktora pomenute škole, koji se zdušno bore za zakonitost rada iste kao i za očuvanje digniteta JU ˝Osnovna muzička škola˝ Ilidža.

Posljednja dešavanja, odnosno kap koja je prelila čašu jeste zahtjev Ministarstva Školskom odboru za prijevremeno razrješenje direktora škole. Razlog svemu navedenom je odbijanje direktora škole da postupi nezakonito, što Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo uporno zahtijevaju od istog. Rezultat dugotrajnih pritisaka jeste neopoziva ostavka direktora škole, g-dina Amsala Ganovića.

Radnici JU ˝Osnovna muzička škola˝ Ilidža su jedinstveni u zaštiti zakonitosti rada i digniteta škole! Teroru i pritiscima se može suprotstaviti samo jedinstvom i solidarnošću svih radnika, što se ovih dana dešava u navedenoj školi.

Danas smo svi ponosni na naše kolegice i kolege iz Osnovne muzičke škole na Ilidži, a posebno na našeg kolegu Amsala i kolegicu Dianu, sindikalnu povjerenicu! Sindikat će i ovog puta, kao i nebrojeno puta do sada, stati rame uz rame s radnicima Osnovne muzičke škole na Ilidži, bez obzira na pritiske iz Ministarstva i Vlade.

A Vlada Kantona Sarajevo odnosno ministri koji potvrdno glasaju, a da nisu niti pročitali nezakonite zaključke, treba da se stide svojih postupaka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija