Najviše učenika iz Njemačke: U tuzlanske škole upisano 82 povratnika iz inozemstva

Najviše učenika iz Njemačke: U tuzlanske škole upisano 82 povratnika iz inozemstva


U osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona upisana su 82 učenika koji su se nedavno vratili iz inozemstva. Ovi učenici, koji su ranije napustili BiH sa svojim porodicama, većinom su se vratili iz Njemačke i Slovenije.

Ministar obrazovanja TK, Ahmed Omerović, ističe značaj ovog povratka, naglašavajući da svaki povratak, posebno onaj djece, donosi novu nadu i vjeru u budućnost.

“Ova vijest nije samo statistika, već snažan podsjetnik da naše škole, naš kanton i domovina Bosna i Hercegovina uvijek imaju mjesto za svako dijete. Zajedno ćemo se posvetiti tome da tim učenicima omogućimo ne samo kvalitetno obrazovanje, već i osjećaj pripadnosti,” izjavio je Omerović, dodajući da je povratak ovih učenika neprocjenjiv doprinos našem društvu.

Nova školska godina u Tuzlanskom kantonu započela je 2. septembra, a među novim učenicima se našlo i 3.500 prvačića. Ovaj povratak predstavlja korak ka jačanju zajednice i pružanju prilike novim generacijama da doprinesu razvoju svoje domovine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija