Imenovanje Božovića skinuto s dnevnog reda

Imenovanje Božovića skinuto s dnevnog reda


Imenovanje Mlađena Božovića (DNS), kandidata za ministra za ljudska prava BiH, skinuto je s dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tačku je povukao predlagač Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Podsjećamo, predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Adil Osmanović je na jučerašnjoj sjednici Proširenog kolegija tog doma zatražio da se imenovanje Mlađena Božovića (DNS) za ministra za ljudska prava i izbjeglice skine s dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma, pojasnio je da bi se, u slučaju da prijedlog SDA bude prihvaćen, o imenovanju Božovića raspravljalo na sjednici Doma početkom februara.

Zvizdić je kazao da bi se u međuvremenu obavile dodatne konsultacije u vezi s imenovanjem ovog ministra, što je očigledno uvaženo.

Da je imenovanje Božovića ostalo na dnevnom redu današnje sjednice, a da većina nije potvrdila njegov izbor, on ne bi više mogao biti kandidat za ministra.

Iz DNS-a su ranije rekli da im nije jasno zbog čega SDA odbija imenovanje Božovića jer je on prošao neophodne provjere.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija