Adna Helić unosila novac Edina Gačanina iz Dubaija, a svoj dio ulagala u salon ljepote

Influenserka Adna Helić, koja je nedavno puštena iz pritvora nakon hapšenja zbog sumnje za organizirani kriminal, prema navodima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, bila je umiješana u prenošenje novca za šefa kartela Tito i Dino, Edina Gačanina, iz Dubaia u BiH.

Prema informacijama Tužilaštva BiH, komunikacija između Sky korisnika Kadrić Dženisa i Edina Gačanina ukazuje na prenos od 200.000 eura, pri čemu je Gačanin navodio da će ženskoj osobi koja prenosi novac platiti 6-7 posto od vrijednosti.

Istraga Tužilaštva BiH sugerira da je Adna Helić bila ta ženska osoba koja je redovito primila novac od Edina Gačanina i ulagala ga u Sarajevu putem svojih tvrtki AH Beauty group-grupa ljepote d.o.o. Sarajevo, Adna Caffe i Salon ljepote Adna.

Posebno je zapaženo da je Adna Helić odmah nakon hapšenja Kadrića otputovala u Dubai, a vratila se nakon što je advokat potvrdio da nije predmet istrage Tužilaštva BiH.

Kadrić je uhapšen u februaru u akciji “Consigliere” zbog sumnje na organizirani kriminal i pranje novca.

Influenserka Adna Helić nedavno je puštena na slobodu nakon hapšenja zajedno s 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizirani kriminal, a za nju su zatražene mjere zabrane.

Nedugo prije hapšenja, njezin je automobil BMW X5 zapaljen na području Visokog, no okolnosti tog događaja nisu poznate.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79