Adnan Smajlović, Sančez Jukić i Aida Halać ostaju iza rešetaka još 3 mjeseca

Adnan Smajlović, Sančez Jukić i Aida Halać ostaju iza rešetaka još 3 mjeseca


Sudu BiH prihvatio je prijedlog za produženje mjere pritvora Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Halać, za naredna tri mjeseca, iz pritvorskih razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je produženje pritvora tražilo zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli sakriti ili uništiti dokaze važne za istragu, te je na taj način ometati.

Sve tri osobe uhapšene su u okviru akcije Black tie 2.

Istom istragom su obuhvaćeni vd direktora FUP-a Vahidin Munjić, šef Specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, trojicu specijalaca FUP-a Emira Druškića (36), Senada Kadića (41) i Adina Ćatića (35), te biznismen Gordan Memija, Tarik Zulović (43), Haris Behram (40), Mirsad Skopak (29), Mak Šemšić (32), Elmir Sarić (40), Smail Šikalo (32) kao i influenserka Adna Helić.

Edin Gačanin – kako je mladić iz Boljakovog Potoka postao jedan od top 10 narko bosova u svijetu”

Sky poruke pokazale su da su osumnjičeni Halać i Smajlović išli su Srbiju na obuku za upravljanje helikopterom, a sve po nalogu Edina Gačanina.

Pranje novca

Na teret im se stavlja da su novac stečen trgovinom velikih količina narkotika iz Južne Amerike, koji je preko luka u Nizozemskoj plasiran na tržište u EU, ubacivali u legalne tokove i na taj način ga „prali“.

Kriminalci novac planirali prati putem građevinske mafije: “U gradnji je dobit 1:3”

Gačanin Smajloviću: “Inšallah ostat će 20 miliona čisto od droge”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija