Ajanović: Sebija Izetbegović nema dokaza o položenim ispitima u Zagrebu

Senat Univerziteta u Sarajevu s 30 glasova za, pet protiv i šest suzdržanih prihvatio je analizu Komisije na osnovu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava za postdiplomski studij Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Od tada ne prestaju kritike i napadi trbuhozboraca odlazeće dinastije na rad prof. dr. Muhameda Ajanovića i Komisiju na čijem je čelu.

“Svu relevantnu dokumentaciju, iz koje je nedvojbeno proistekla preporuka za promjenu člana 77 ZVOKS, imala je i analizirala komisija. Tako da tu nema novih činjenica koje bi opovrgnule ili dovele u sumnju utvrđene činjenice. Citirani član je imperativan i odnosi se na neispunjenje ispitnih obaveza”, rekao je prof. dr. Ajanović za Avaz.

Pojasnio je da nema dokaza o položenim ispitima u Zagrebu te priznavanju ili ekvivalenciji istih na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a prema tada važećem Statutu tog fakulteta.

“Šta, eventualno, može suprotno dokazati – postojanje uvjerenja o položenim ispitima, dokaz o priznavanju tih ispita sukladno tada važećem Statutu fakulteta i upis istih u ispitne knjige”, naveo je prof. dr. Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

Objavljeni snimci odbrane doktorske disertacije Sebije Izetbegović. Mentor je upravo Asim Kurjak

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79