Amina Čatić napravila lažni FB profil “Adela Sadiković” i prevarila gospođu za 80 KM

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Amine Čatić zbog izvršenog krivičnog djela prijevare.

Predmetna optužnica je potvrđena u cijelosti od strane Općinskog suda u Bugojnu.

Prema optužnici, njoj se stavlja na teret da je 20. aprila prošle godine putem društvene mreže Facebook sa profila „Adela Sadiković“ dovela u zabludu oštećenu Dž. D.

Naime, Čatić je oštećenoj Dž. D. lažno predstavila kao prodavačica garderobe, te je oštećenoj pokazala na Facebooku profilu pokazala tri muške Nike trenerke crne i bijelo boje, te rekla kako sve tri vrijede 80 KM.

Dž.D. je pristala kupiti trenerke, te su se dogovorile da robu Amina pošalje preko BH post Express, a poštarina je vrijedila 10 KM.

Čatić je sutradan poslala paket na kućnu adresu oštećene u Bugojnu.

Oštećena je platila paket u iznosu od 80 KM uz troškove dostave 10 KM, a kada je otvorila paket šokirala se.

U paketu nisu bile tri trenerke koje je naručila nego jedna muška jakna crne boje, dvije dječije majice crvene boje i muške gaće.

Oštećena je tada stupila u kontakt sa Aminom Čatić, te joj saopćila da joj nije dostavila trenerke kako su se dogovorile.

Amina Čatić joj je tada rekla kako će joj poslati trenerke, a potom se više nije javljala na pozive oštećene jer je istu blokirala.

Oštećena Dž. D. je nazvala policiju i sve prijavila.

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila Sudu oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od optužene u iznosu od 80,00 KM.

Podsjetimo, Amini Čatić ovo nije prva žrtva koju je prevarila na ovaj način. Ona je optužena da je prevarila N. Č. za 50 KM, a nju je prevarila za tri para novih patika.

Više pročitajte u linku ispod.

Amina Čatić (19) prevarila ženu preko Facebooka za 50 KM. Ona je prijavila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79