Apel za Edina: Potrebna transplantacija matičnih ćelija za petogodišnjeg dječaka

Edin Škiljo, petogodišnji dječak iz Bosne i Hercegovine, suočava se s teškim izazovima zbog dijagnoze poremećaja iz autističnog spektra i moguće epilepsije.

Njegova majka Šeherzada, koja se brine o njemu, sada se s porodicom suočava s novim izazovom – potrebom za skupom transplantacijom matičnih ćelija kako bi se poboljšalo Edinovo zdravstveno stanje.

Iako je majka Šeherzada posvećena i brine o svom sinu, financijski teret ovog medicinskog zahvata je prevelik. Cijena transplantacije iznosi 19.000 eura, što je nedostižno samo s jednom platom, pogotovo kada su porodic već opterećene kreditima.

U naporima da prikupe sredstva za Edinovu transplantaciju, pokrenut je apel za donacije putem broja 17022 za Bosnu i Hercegovinu, kao i putem web platforme www.pomozi.ba. Također, donacije su moguće i na niz bankovnih računa u različitim bankama u BiH, kao i preko PayPal-a za međunarodne donatore.

“Pomozi.ba” u Sarajevu organizira prikupljanje sredstava kako bi se omogućila Edinova transplantacija matičnih ćelija. Ova organizacija već dugi niz godina pomaže porodicama i pojedincima u BiH u teškim zdravstvenim situacijama, osiguravajući da svaka donacija ide direktno za potrebe koje su naznačene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79