Autoputevi RS: Dva mjeseca popust na elektronsku naplatu putarine

“Autoputevi Republike Srpske” pokreću akciju popusta na elektronsku naplatu putarine, te će od 25. aprila do 25. juna tag uređaji biti 50 odsto jeftiniji, dok će bonus na dopunu iznositi 20 odsto.

“Cilj akcije jeste da se poveća broj onih koji će koristiti elektronsku naplatu putarine umjesto klasične naplate plaćanja ručno”, rekao je direktor preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, Dušan Topić..

On je precizirao da je ovom akcijom dat popust na tag uređaje 50 odsto, te da nova cijena iznosi 20 KM umjesto dosadašnjih 40 KM, ali da je dato i 20 odsto bonusa na uplaćeni iznos dopune na tag uređaj.

Topić je podsjetio da je ovo preduzeće počelo sa naplatom putarine na auto-putevima Republike Srpske 16. marta 2015. godine.

On je naveo da je naplata putarine 2015. godine iznosila dva miliona KM, u 2019. godini 20 miliona KM, dok je prošla godina završena sa prihodom po tom osnovu od 18,7 miliona KM zbog pandemije virusa korona i ograničenog kretanja ljudi.

Topić je rekao da je zaključno sa 31. decembrom 2020. godine ukupan prihod od naplate putarine iznosio 63 miliona KM.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79