Bolnički kreveti u Bugojnu skoro popunjeni, broj zaraženih raste, nadležni šute

Kako portal Bugojno Danas saznaje od izvora bliskog portalu, bolnički kapaciteti u Bugojnu su skoro popunjeni jer je broj zaraženih ponovo u porastu.

U Covid ambulanti se stvaraju gužve sa potencijalno zaraženim i zaraženim pacijentima, informacije su koje dobijamo od sugrađana.

Jučer smo poslali upite upravama Bolnice i Doma zdravlja Bugojno ali odgovor još nismo dobili, ne znamo zašto šute ali je situacija alarmantna i postavlja se pitanje gdje će biti smješteni pacijenti sa težom kliničkom slikom koji su za hospitalizacije jer su svi kreveti popunjeni? Krizni štab Općine Bugojno se zadnji put oglasio prošle godine. Jesmo li prepušteni sami sebi?

Vapaj i iz Travnika: Kapaciteti su skoro puni, došlo je do eksplozivnog rasta

Koliko ih je zaraženih Covidom u Bugojnu a koliko u izolaciji, podatak je koji građanstvo Bugojna ne zna.

Svu njegu bugojanskim Covid pacijentima je pružio i naš sugrađanin dr. Ejub Zukić koji je na čelu Doma zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje i koji je uveo besplatno testiranje za sve naše sugrađane kao i Gornjovakufljane. Rezultate testa dobijete nakon 20 minuta dok se u Bugojnu čeka i po 2 dana prenosi Bugojno-danas.

Tužna slika sa Podhrastova: Pogledajte kako izgleda krevet poslije pacijenta zaraženog koronavirusom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79