Borenović o izjavi Nikšića: To je klasična dezinformacija, lično sam zamolio Vučića da se građani BiH vakcinišu

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagirao je na današnje zastupničko pitanje lidera SDP-a Nermina Nišića u kojem je rekao da je Vlada FBiH platila Srbiji za vakcinisanje naših građana u toj zemlji.

– To je klasična dezinformacija. Bio sam na sastanku opozicije i vlasti iz Republike Srpske s predsjednikom Vučićem i lično zamolio da se omogući da se građani BiH ponovo vakcinišu u Srbiji. Predsjednik Vučić je ekspresno reagovao i uz dogovor s premijerkom Brnabić već sutradan je omogućena besplatna vakcinacija građana, bez obzira na to dolaze li iz Republike Srpske ili FBiH – rekao je Borenović.

Borenović kaže da je gest Vučića vrijedan hvale i da se ne treba ulaziti u neke spekulativne priče.- Poznajem ljude koji su već sutradan iskoristili priliku da se vakcinišu u Srbiji. To je ljudski gest, ali i gest koji pokazuje dobru volju Srbije da pomaže svima u regionu, jer je isto omogućeno i Sjevernoj Makedoniji. Srbija i predsjednik Vučić žele da grade mostove prijateljstva i siguran sam da ga ovakve izjave neće pokolebati u toj državničkoj namjeri – ističe Borenović.

Na navode Nikšića reagirala je i Vlada FBiH iz koje su rekli da nisu tačni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79