Brčak prodavao automatske puške i kokain

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Safeta Hasikića (34) iz Brčkog zbog sumnje da je u ovom gradu neovlašteno nabavljao i prodavao opojnu drogu kokain i automatsko oružje s pripadajućom municijom.

Stavlja ,u se na teret da je u decembru 2017.godine, nakon što se više puta s njima sastao u ugostiteljskim objektima na području Distrikta, dvojici kupaca prodao automatske puške Kalašnjikov i Zastava s pripadajućom municijom. Osim što je prodajom sebi pribavio imovinsku korist od preko devet stotina eura, on je optužen i da je s istim isporučio opojnu drogu kokain.

Hasikić se tako tereti da je na parking prostoru ispred tržnog centra “Belamionix” najprije jednom od njih prodao 0,235 grama kokaina , da bi dvije sedmice kasnije ispred ugostiteljskog objekta “L'amour” drugom kupcu isporučio 0,868 grama kokaina.

Osnovni sud Distrikta potvrdio je optužnicu u cjelosti, preuzevši je tako na daljnji postupak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79