CIK raspisuje novi tender za glasačke listiće vrijedan 1.370.000 KM

CIK raspisuje novi tender za glasačke listiće vrijedan 1.370.000 KM


Centralna izborna komisija BiH (CIK) je na svojoj 30. sjednici donijela novu Odluku o nabavci usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine.

Ovo je ponovni postupak nakon što je prethodni postupak javne nabavke poništen.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosi približno 1.370.000 KM bez PDV-a, odnosno 1.600.000 KM sa PDV-om.

Za štampanje glasačkih listića biće zaključen ugovor na osnovu okvirnog sporazuma u vrijednosti od 1.282.000 KM bez PDV-a, odnosno 1.500.000 KM sa PDV-om. Nabavka će se realizovati putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Razlog za primjenu pregovaračkog postupka je taj što nijedna ponuda nije dostavljena do krajnjeg roka u prethodnom otvorenom postupku, a uslovi za ugovor ostali su nepromijenjeni.

U novom postupku, vrijednost nabavke povećana je za oko 250.000 KM. Ova odluka donijeta je nakon pravosnažnosti Odluke o poništenju prethodnog postupka javne nabavke usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića.

CIK je naglasio važnost ove nabavke za uspješnu realizaciju Lokalnih izbora 2024. godine, te očekuje da će novi postupak omogućiti pravovremenu i kvalitetnu uslugu štampanja i pakovanja glasačkih listića



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija