Detalji akcije “Omerta”: Kod Hodžića i saradnika pronađena droga

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su nakon višemjesečne istrage, realizovali akciju “Omerta” na području Kantona Sarajevo, i uhapsili sedam osoba sa područja Kantona Sarajevo.

Kako se u saopštenju FUP-a navodi uhapšeni su M.H. (32), D.H. (26), S.H. (35), Е.D. (22), M.M. (21), R.G. (49) i M.K (41) zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i prodavali droge.

Podsjetimo, riječ je o grupi Murisa Hodžića, a koju su pripadnici FUP-a pratili mjesecima. Hodžić je od ranije poznat policiji, a među uhapšenim je i njegov brat.

“Navedena lica se sumnjiče da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duži vremenski period, nabavljala opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuisala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi”, dodaje se u saopštenju FUP-a.

Izvršen je i pretres na deset lokacija.

“Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom”, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u prostorijama Federalne uprave policije, te predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju provoditi dalje aktivnosti na navedenom predmetu.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79