Direktor Isak poručio: Rušimo stari i gradimo novu zgradu Paviljona I u KPZZT Zenica

Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa (KPZZT) u Zenici, potpisao je ugovor za realizaciju projekta rušenja postojećeg objekta i izrade idejnog projekta za novi Paviljon I.

Ovaj ambiciozni projekt ima za cilj proširenje kapaciteta KPZZT Zenica i gradnju modernog paviljona za smještaj zatvorenika, u skladu sa važećim zakonskim propisima, tehničkim normama i standardima.

Prema riječima direktora Isaka, novi objekat će biti smješten unutar unutrašnjeg kruga KPZZT Zenica, na mjestu tri krila postojećeg troetažnog objekta u obliku slova “T”. Novi paviljon će se proširiti dijelom na površinu internog dvorišta, dijelom na zelenu površinu saobraćajnice i poligona-igrališta. Horizontalni gabarit novog objekta definisat će pješački prilaz i uređenje oko objekta.

Detalji Novog Paviljona I:

  • Objekat će imati prizemlje i jedan sprat, sa ukopavanjem kino sale u prizemlju.
  • U prizemlju će se nalaziti ulazni dio, prostor za smještaj zatvorenika i kino sala kapaciteta 200 mjesta.
  • Na spratu će biti smješteno 14 ćelija, svaka sa maksimalno četiri zatvorenika, prostorija za pušenje, hodnik i požarno stepenište.

Maksimalan kapacitet novog Paviljona I iznosit će oko 168 zatvorenika i 44 zaposlenika, dok će bruto površina objekta biti oko 3500 kvadratnih metara.

Ovaj projekt predstavlja značajan korak ka modernizaciji i poboljšanju uvjeta smještaja zatvorenika u KPZZT Zenica, pružajući sigurniji i funkcionalniji prostor za zatvorenike i osoblje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79