Divljanje cijena u Sarajevu: Dvije kafe i cijeđenu narandžu platio 15KM

Odlazak u restoran postao je nedostižan san mnogim stanovnicima Srpske jer je četvoročlanoj porodici za ručak u prosjeku potrebno izdvojiti stotinu maraka, što je ogromna cifra u kućnom budžetu, zbog čega su na muci i ugostitelji, koji su bili primorani da dignu cijene, iako to znači gubitak mušterija.

(FOTO) Na Panonskim jezerima kisela voda košta šest KM

Obrok u ugostiteljskom objektu potrebno izdvojiti 30 posto više novca nego prije dvije godine a cijena pića su otišla u nebo. Nakon što smo objavili priču da je kisela voda na Panonskim jezerina iznosi čak 6 KM, ovog puta donosimo fiskalni račun iz Sarajeva, tačnije elitno restorana na Trebeviću gdje je kafa 3,50KM, bosanska kafa 4,50KM a cijeđena narandža čak 7 KM piše Crna-Hronika.

Ručak ali i kafa u restoranu je sasvim uobičajena stvar i nešto na šta bi naše porodice trebalo da imaju pravo. Međutim, ono je njima uskraćeno i postalo je i više od luksuza.

Postavlja se pitanje gdje je granica silnih poskupljenja i do kada će ovako biti?

Podsjećamo prosječna plata u BiH u maju tekuće godine iznosila je 1106 KM, što nije ni pola iznosa potrošačke korpe.

Prosječna plata u BiH iznosi 1106KM što nije ni pola iznosa potrošačke korpe

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79