Diže se tužba protiv Sanje Vulić

Glavni tužilac Bosne i Hercegovine, Milanko Kajganić, najavio je podnošenje tužbe protiv zastupnice Stranke demokratskog progresa (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Sanje Vulić.

Kajganić će tužbu podnijeti nadležnom sudu u Republici Srpskoj, stoji u saopćenju Tužiteljstva BiH za BN.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da će glavni tužilac Kajganić zatražiti zaštitu od klevete i uvrede zbog izjava koje je Vulić dala u kojima osporava osobni i profesionalni integritet tužioca.

Ona je u izjavi Srni rekla da se “Kajganić morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova “pravila igre”, primite hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste – izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: “Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena”.

Vulić je optužila Kajganića da je sklopio “pakt s đavolom” i da je sarađivao s najmračnijim strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja.

Sanja Vulić je, prema izvještaju BN, iznijela oštre optužbe na račun glavnog tužioca nakon što je podignuta optužnica protiv predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmitda, čije odluke vlasti Republike Srpske ne priznaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79