Đani Rahimić kandidat SDA za gradonačelnika Mostara

Foto: X

Izvršni odbor Gradske organizacije SDA Mostar je, nakon konsultacija s političkim strankama koje čine Koaliciju za Mostar, donio odluku da nosilac gradske liste i kandidat za gradonačelnika Mostara bude Đani Rahimić, doktor tehničkih nauka iz oblasti građevinarstva, ugledni mostarski aktivista i poduzetnik.

Ovu odluku GO SDA objavio je na svojoj Facebook stranici, gdje je predstavljena i Rahimićeva biografija. Prof. dr. Đani Rahimić rođen je 1982. godine u Mostaru. Završio je Osnovnu školu „Svetozar Ćorović“, Srednju građevinsku školu i Građevinski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Nakon toga, uspješno je završio postdiplomski studij na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a 2015. godine stekao je titulu doktora nauka.

Dugi niz godina Rahimić je angažovan kao profesor na Građevinskom fakultetu, a ujedno je i uspješan poduzetnik u realnom sektoru. Trenutno obnaša poziciju vršioca dužnosti direktora JP „Komunalno“ Mostar, gdje svojim znanjem i idejama doprinosi razvoju grada.

Rahimić je autor ili koautor jedne knjige i 17 naučnih radova, te član Društva za geotehniku BiH. Aktivno govori engleski jezik, a poznaje i njemački i španski jezik.

Posebno je poznat po projektu potpune rekonstrukcije i uređenja platoa na brdu Fortica, sa Skywalk stazom, planinskim domom, velikom državnom zastavom, ziplineom, parkom, restoranom i popratnim objektima. Njegova vizija i inicijative učinile su Forticu jednom od najljepših turističkih atrakcija u Hercegovini.

“Vrijeme je da stručni, ostvareni i obrazovani ljudi preuzmu upravljanje našim gradom, zbog naše djece i budućnosti,” stoji u objavi GO SDA Mostara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79