Dječak Kosta uzeo pištolj od svog oca i njime likvidirao 8 učenika i čuvara, a ranio šestoro djece i jednog nastavnika

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saopštenju je potvrdilo da je poginulo osam učenika i čuvar, kao i da je ranjeno šestoro djece i jedan nastavnik.
Još sedam osoba je ranjeno, a u pitanju je šestoro djece i jedna nastavnica, dodali su iz policije.

U međuvremenu pojavila se informacija da je preminula i nastavnica historije koja je bila meta učenika Koste Kecmanovića. No, to se ispostavilo netačnim. On je učenik osmog razreda osnovne škole u Beogradu koji je danas napravio masakr u prostorijama obrazovne ustanove “Vladislav Ribnikar”.

Policija ga je uhapsila nakon krvavog napada iako je pokušao pobjeći.

Prema nezvaničnim informacija, on je uzeo očev pištolj i krenuo u krvavi pohod u prostorijama škole.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

– Sve je počelo jutros oko 8.30 kada pomahnitali učenik dolazi do škole. Kreće u raspravu s portirom, a potom, kada ga on pokušava smiriti, on kreće nogom udarati sve oko sebe, zatim vadi pištolj i puca u portira. Zatim odlazi u učionicu historije, gdje se nalazi nastavnica koju ne voli. Drži pištolj u ruci, puca u nastavnicu, ranjava je, a onda na njega skaču učenici i sprečavaju ga da poubija sve. On nastavlja pucati iako pada na pod. U plafonu ostaju tri rupe od njegovih metaka koje je ispalio dok je padao, opisao je Telegraf.rs.

Prema drugoj verziji događaja, napadač je nakon što je pucao po učenicima u učionici historije krenuo u bijeg.

Kosta Kecmanović, koji je išao u školu u kojoj je počinio pokolj. On je prošle godine osvojio i treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti. Danas je pokolj počeo upravo zbog njegovog bijesa prema nastavnici povijesti, na čiji je sat jutros upao i započeo pucnjavu, piše Nova.rs.

Kako su za Index ispričali učenici, napadač je prošle godine išao u šesti razred i doživio je maltretiranje od strane vršnjaka. U sedmom razredu je premješten u drugo odjeljenje gdje je također bio žrtva vršnjačkog nasilja.

Sin uglednog liječnika, odlikaš, a na kraju ubojica svojih školskih kolega

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

z sindikata prosvjetnih radnika komentirali su masakr.

“Ne mogu zamisliti da pošaljete dijete na sat povijesti i da se to dijete nikad ne vrati s nastave. Iz ovoga moramo naučiti da je svako nasilje kulminiralo u škole. Naše škole više nisu sigurna mjesta. Danas smo shvatili da sve što smo gledali u filmovima, i čemu smo se čudili… danas je to naša realnost.

Ne znam detalje, ali me čudi kako je dijete donijelo oružje u školu. Pucao je u grudi, trbuh žrtvama. Kako je mogao doći do oružja i znati tako gađati. Ovo nije pitanje za škole, već za cijelo društvo. Sada kada brojimo mrtve moramo shvatiti da je vrijeme da nešto učinimo”, rekli su.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79