Đurić: Akcija specijalaca na sjeveru Kosova pokušaj je da se Srbi zastraše

Povodom jutrošnje akcije specijalne jedinice kosovske policije ROSU, u kojoj je učestvovalo oko 100 pripadnika s više od 25 oklopnih vozila i džipova, direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić kazao je da je cilj te akcije da se slobode liši šef operative KPS-a za sjever Željko Bojić, s namjerom da se Srbi okrive za likvidaciju Olivera Ivanovića.

– Oni su nešto poslije šest ujutro napustili sjeverno područje Kosova. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi zastraše, da se kriminalizuju, okrive i podvrgnu represiji – kazao je Đurić.

Istakao je još da je akcija ROSU na sjeveru zabrinjavajuća, da predstavlja igranje mirom, kao i da, kako kaže, Priština želi izmisliti “nacionalni kriminal” i za njega optužiti Srbiju.

Pogledajte snimak policijske akcije na sjeveru Kosova: Stotinu pripadnika specijalne jedinice, 25 oklopnih vozila i džipova ROSU-a


On navodi da je jedna od glavnih meta ova operacije bio komandir operative KPS regiona za sjever Željko Bojić.

– Njemu su jedinice ROSU-a upale u stan, izvršile premetačinu, odvele mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Slobode je lišen još jedan radnik KPS sjever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu s različitim zločinima koji su se desili na području Kosova, pa i s likvidacijima – kazao je Đurić.

Tokom ove akcije slobode su lišeni radnik KPS-a za sjever regiona Rade Basara i sin Željka Bojića, Vasilije Bojić.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79