Dobra vijest za sve one koji će kroz Stolac put Neuma od 1. septembra

Dobru vijest imaju svi putnici koji će koristiti put prema Neumu kroz Stolac, jer od 1. septembra ove godine očekuje se da će putovanje biti još kvalitetnije. Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine najavljuje da će od tog datuma biti omogućeno nesmetano odvijanje prometa za sve kategorije vozila zahvaljujući završetku radova na izgradnji obilaznice Stoca.

U sklopu ovog projekta, izgrađene su tri kružne raskrsnice (rotora), most preko rijeke Bregave i 1,7 km nove ceste, čime će promet za sve vrste vozila biti olakšan i bez problema. Očekuje se da će svi radovi na izgradnji obilaznice biti potpuno završeni do 31. augusta 2023. godine, te se ne očekuje nikakvo kašnjenje u realizaciji ovog važnog infrastrukturnog projekta.

Do sada, putovanje kroz Stolac prema Neumu bilo je otežano jer je promet morao prolaziti kroz sam grad, uz ograničenje za vozila teža od 3,5 tona. Međutim, zahvaljujući novoj obilaznici, ova ograničenja više neće postojati, a vožnja će biti ugodnija i brža za sve vozače.

Podsjetimo, radovi na izgradnji magistralne ceste M17.3 Neum – Stolac, dionica Stari Neum – Drenovac, u dužini od 36,5 km, već su završeni u junu 2022. godine. Ukupna vrijednost ovog značajnog projekta, koji je obuhvatio i sredstva iz budžeta Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, vlastita sredstva JP Ceste FBiH, kreditna sredstva te troškove eksproprijacije, iznosi 96.523.354,33 KM.

Očekuje se da će nova obilaznica značajno doprinijeti prometnoj povezanosti ovog područja te olakšati putovanja svima koji koriste ovu važnu saobraćajnicu. Svi građani i posjetitelji koji će koristiti ovaj put od 1. septembra 2023. godine bit će u mogućnosti uživati u sigurnijoj i bržoj vožnji zahvaljujući modernoj obilaznici koja će proći kroz Stolac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79