Dodik čestitao reprezentaciji Srpske na pobjedama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je fidžital reprezentaciji Republike Srpske koja je pobijedila reprezentaciju Kube na Sportskim igrama BRIKS-a u Kazanju.

– Bilo je zadovoljstvo pratiti vaše nastupe u kojima ste pokazali veliku srčanost i izuzetan sportski duh. Ponosan sam na vas! – istakao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ženska teniska reprezentacija Republike Srpske izborila je plasman u polufinale na Igrama BRIKS-a. U četvrtfinalu je savladala Iran sa 2:1 nakon velike borbe.

Odlučujući poen za Srpsku donio je dubl. Mikača i Ignjatić su sa 2:0 savladali iranski dubl Farzani-Jazdani. Prvi set su dobile sa 6:3, a nakon toga je bila velika borba u drugom setu.

Iranke su prve napravile brejk. Povele su 3:1 , imale 4:2, ali su teniserke Srpske uspjele da se vrate i naprave ribrejk. Zatim se vodila velika borba a na kraju je bilo 6:6 u gemovima, pa je odlučivao taj brejk. U njemu je Srpska povela 5:0, Iran je smanjio na 3:5, ali nije imao snage za preokret pa su djevojke izborile polufinale.

U polufinalu, Srpska će igrati protiv Rusije.

Prethodno je u singlu Sara Mikača donijela prvi bod za Republiku Srpsku. Ona je nakon velike borbe savladala Mandegazi Farzani sa 2:0. Po setovima je bilo 7:6, 6:3.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79