Dodik kaže da mu ‘prijete hapšenjem’: Opozicija sve naziva predstavom za javnost

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, iznio je u obraćanju Narodnoj skupštini u Banjoj Luci svoje planove za novu fazu političke borbe, uključujući najavu secesije, povlačenje učestvovanja u odlučivanju na državnom nivou i raskid partnerstva s koalicijom na vlasti. Dodik je također negirao genocid i izrazio svoje viđenje rješenja političke krize u zemlji.

Međutim, opozicija tvrdi da su ovi potezi samo predstava za javnost i manipulacija. Navode da je Dodik već ranije slično najavljivao akcije kada su bile aktuelne druge odluke visokog predstavnika, ali da ništa od toga nije provedeno u praksi.

Dodaju da su Narodna skupština RS-a već donijela određene zaključke, ali da se oni nisu provodili u praksi, što dodatno potvrđuje njihovu sumnju u Dodikove najave.

Al Jazeerina reporterka Ljiljana Smiljanić izvještava da je Dodik izjavio da mu prijete hapšenjem od strane Amerikanaca te da će pružiti otpor.

Opozicija kaže da je sve ovo predstava za javnost i manipulacija, da je Dodik i ranije sve isto najavljivao kada su neke druge odluke visokog predstavnika bile aktuelne, a da ništa od toga nije provedeno do kraja u praksi. Poručili su da je Narodna skuština RS-a već odlučivala o nekim zakonima koje je on nabrojao, da je donijela određene zaključke, a da se to ne provodi u praksi, i zbog toga smatraju da Milorad Dodik samo time manipuliše.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79