Dodik: Policija RS-a će spriječiti hapšenje građana koji negiraju genocid

 

Danas su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je zabranjeno i kažnjivo negirati genocid i druge ratne zločine sa prostora Bosne i Hercegovine. Tim povodom je član Predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio da policija ovog entiteta neće dozvoliti hapšenje, a samim tim i procesuiranje građana RS-a.

Zakon u RS-u: Do 15 godina zatvora za nazivanje Republike Srpske genocidnom

Dodik je za ATV naveo da će se založiti za to da svaki građanin RS-a bude zaštićen.

“Policija RS-a je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati”, izričit je Dodik.

Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani RS-a informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

“Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju”, rekao je Dodik.

Ovakve izjave, kao i većina njegovih prethodnih izjava su vrlo opasne s obzirom na to da bi ovo značilo direktno suprostavljanje entitetske policije državnoj. Međutim vrijeme će pokazati da je i ova Dodikova izjava još jedan očajnički krik, a koje lider SNSD-a svakodnevno “ispušta” otkako je odlazeći visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zabranu negiranja genocida.

Skupštinska većina: Republika Srpska će imati podršku Srbije

Jasno je da je prema “Inzkovom zakonu” upravo on najveći kandidat za procesuiranje, a sve da do toga ne dođe iz bilo kojih razloga, njegova zapaljiva politička retorika na osnovu koje prikuplja glasove na izborima je u velikom gubitku.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79