Dok ne priznaje zemlju u kojoj živi i prima platu, Dodik svim srcem navija za komšije: U Sarajevu se nije dogodilo ništa

Dok ne priznaje zemlju u kojoj živi i prima platu, Dodik svim srcem navija za komšije: U Sarajevu se nije dogodilo ništa


Visoki predstavnik Christian Schmidt donio je danas Obavijest o primjeni Naloga od 12. aprila 2022. na Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u RS, objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske 20. februara 2023.

Iz OHR-a navode da je nalogom visokog predstavnika od 12. aprila 2022. prvobitno suspendovan prethodni Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti u RS, koji je usvojen u februaru 2022., a stavljen van snage Odlukom Ustavnog suda BiH od 22. septembra 2022. U navedenoj odluci, Ustavni sud je utvrdio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost da uređuje pravnu materiju koja je predmet tog zakona.

Također, u Briselu danas se održava sastanak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovskog premijera Aljbinom Kurtijem na kojem se razgovarao o planu EU za Kosovo. Sastanku prisustvuju i visoki zvaničnici Evropke unije.

Na drugoj strani, u Beogradu nalazi se predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik koji uživo bodri košarkašku reprezentaciju Srbije koja pokušava osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u košarci.

“Večeras smo svim srcem uz Srbiju. U Beogradu igramo za prolaz na Svjetsko prvenstvo protiv Velike Britanije. Naprijed, “Orlovi”!”, poručio je Dodik.

Podsjećamo, entitetski predsjednik uspio je reagovati na odluku Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS ocijenivši kako se “danas u Sarajevu, s pravnog stanovišta, nije dogodilo ništa”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija