Državljanin BiH ukrao bicikle vrijedne 120.000 eura

Njemačke vlasti podigle su optužnicu protiv dvoje državljana Bosne i Hercegovine zbog krađe električnih bicikala i skutera u vrijednosti od 120.000 eura. Muškarac (35) i žena (58) uhapšeni su nakon opsežne policijske akcije provedene u Hajlbronu prije nekoliko dana.

Policija u Hajlbronu pokrenula je istragu još u februaru ove godine zbog velikog broja prijava ukradenih bicikala.

Nakon detaljne istrage, identificirali su državljane Bosne i Hercegovine kao osumnjičene. Utvrđeno je da je 35-godišnjak, koji živi u BiH, namjerno dolazio u Hajlbron i boravio kod 58-godišnjakinje, odakle bi izvršavao krađe. Često je krao po nekoliko bicikala gotovo svake noći.

Dvoje osumnjičenih uhapšeno je na adresi koja je prijavljena kao boravište 58-godišnjakinje, gdje su pronađeni 12 bicikala i dva skutera.

Neki od bicikala već su bili očišćeni i spremni za preprodaju. Osumnjičeni su smješteni u pritvor, dok je policija proširila istragu na okolna područja kako bi utvrdila moguću povezanost ovog dvojca s drugim sličnim krađama u regiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79