Emil Demir osuđen na 7 godina robije, šarafcigerom izbo 86-godišnjaka zbog zlata i novca

Kantonalni sud u Sarajevo danas je izrekao prvostepenu presudu Emilu Demiru kojom je osuđen na sedam godina i četiri mjeseca zatvora zbog teškog razbojništva počinjenog 2018. godine, potvrdila je za Avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Emila Demir bio je u bjekstvu četiri godine. On je 2022. godine nakon provedenog ekstradicionog pritvora, iz Republike Moldavije izručen BiH, te ga je Tužilaštvo KS iste godine optužilo za za razbojništvo i nanošenje lakše povrede.

On se tereti da je 5. maja 2018. godine, na području općine Novo Sarajevo, zajedno sa Jasminkom Hetom, koji je ranije osuđen na devet i po godina zatvora, napao molera Elvisa Hodžića, koji je bio u kući Ćazima Gašija (86).

Potom su Heto i Demir ušli u prostoriju u kojoj je bio Gaši te su od njega zatražili da im preda pištolj, novac i zlato. Gaši to nije želio da učini pa su ga Demir i Heto fizički napali, “udarajući ga stisnutim pesnicama po glavi i tijelu”. Zatim su mu stolnjakom zavezali ruke na leđima, a potom su ga šarafcigerom uboli 35 puta.

“Optuženi su upotrebom mehaničkog oruđa zadali G. Ć. na desetine udaraca, ubodnih i reznih rana, u predjelu glave i tijela, nakon čega su izvršili premetačinu stvari u prizemlju i na spratu navedene kuće, kojom prilikom su uzeli i prisvojili novac i određene predmete koje su pronašli, nakon čega su se dali u bijeg, navodi se u optužnici.

Gaši je od posljedica ovog mučenja preminuo nekoliko dana kasnije. Policija je dugo tražila počinioce jer se beskućnik Heto skrivao po napuštenim kućama, a Demir je nakon ovoga sa suprugom pobjegao u Ukrajinu, a zatim i Moldaviju, gdje je uhapšen nakon četiri godine bjekstva.

Heto je zbog razbojništva sa smrtnom posljedicom osuđen na devet godina i šest mjeseci zatvora.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79