(FOTO) Građani zabrinuti: Ko krade nišane sa groblja, pa ih kasnije opet preproda?

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se zabrinuti građani koji su dobili informaciju o delikventima koji kradu nišane, spomenike sa Gradskog groblja u Vlakovu.

Nepoznate osobe u proteklom periodu su u više navrata ukrale nišane i cvijeće sa spomenika na groblju Vlakovo u Sarajevu. Navodno ukradeni nišani se prodaju po 2.000KM, a dnevno se znalo ukrasti i po 10 komada. Ovom prilikom pored oštećenih porodica, ošteti se i JP “Pokop” i “Bakije”.

Pored nišana i spomenika, krali su i cvijeće koje bi kasnije preprodavali.

Nakon što su članovi porodice oštećenih i pokradenih spomenika shvatili da to nisu izolirani slučajevi, uputili su žalbu „Pokopu“, čiji su zaposlenici o svemu obavijestili i upravitelje Vlakova, saznaje „Avaz“.

Kako saznajemo, postoje indicije da iza svega stoji grupa delinkvenata, na čijem je čelu Hambo B. Da stvar bude još gora, cvijeće koje ukradu, prodaju upravo ispred groblja!

Lopovima ništa nije sveto: Kradu nišane i cvijeće s groblja Vlakovo

Da je Bosni i Hercegovini sve moguće, govori i aktuelni sadržaj koji ovih dana kruži društvenim mrežama. Naime, radi se o svojersnoj obavijesti kako je sa radom zbog eventualnih prijetnji smrću prekinula s radom cvjećara „Crna ruža“.

Navodeći razloge prekida rada, autori obavijesti osim prijetnji smrću pominju i ostale razloge za ovaj korak jer prije svega strahuju za sopstveni život. Također se navodi kako se sve ovo dešava jer su se borili protiv terora nad sarajevskim rahmetlijama sa čijih se mezara kralo cvijeće pa ponovo prodavalo na ulici.

Federalna i Kantonalna inspekcija zapečatile su pojedine kioske na Gradskom groblju “Vlakovo” ali ni taj vid kazne od države, ne spriječava delikvente u obavljanju svojih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79