(FOTO) Okupljeni uzvikuju “Mile lopove!”

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci počeo je protest članova opozicionih stranaka u RS, njihovih pristalica i drugih građana.

Protest organizuju opozicione stranke u ovom entitetu – SDS, PDP, DNS, SPS i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića, a u više navrata pozvali su na mirno okupljanje, te apelovali da sve prođe bez incidenata.

Predsjednici opozicionih stranaka, kao i drugi visoki stranački funkcioneri, stigli su na Trg Krajine. Okupljeni su ih dočekali aplauzima.

(FOTO) Protesti na Trgu Krajine u Banjoj Luci, Dodiku poručeno: “Nikad više”

Uz taktove Marša na Drinu, izašli su na binu. Sudeći prema reakcijama okupljenih, najveću podršku dobili su Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović. Pred početak govora, puštena je himna Srbije Bože pravde, a zatim i himna RS-a.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je kazao da su se okupili protiv režima, da im “nikada više ne padne na pamet” da kupuju maske za 0,30 km a prodaju višestruko više, da guše medije i drugo.

– Otjerat ćemo nenarodnu vlast, otjerat ćemo ih ne u opoziciju, nego političku prošlost – kazao je.

-Za godinu dana donosimo odluku da li otići ili ostati, ili oni ili mi! Da pobijedimo bahatost, korupciju… za godinu dana ide sloboda – rekao je Borenović.

Okupljeni uzvikuju “Mile lopove!”

– Ovdje se danas dogodio narod – kazao je Milan Radović, potpredsjednik SDS-a.

Na banjalučkom Trgu Krajine je nekoliko hiljada ljudi.

Opozicija je ranije najavila da je povod protesta gašenje analognog signala BN televiziji i “borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi RS”, a da će se na protestu govoriti i o drugim temama koje su aktuelne proteklih dana, prije svega o aferi “Kisik”, koja već danima potresa RS.

Tokom dana u Banju Luku je stiglo više autobusa sa članovima opozicionih stranaka iz brojnih gradova u RS-u.

Protest je ranije prijavljen Policijskoj upravi Banja Luka. U centru grada nije primjetno značajnije prisustvo policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79