(FOTO) Potresni detalji sa sahrane mladog zaštitnika napuštenih pasa

Roditelji su ridali i proklinjali, neutješna sestra se nije odvajala od slike umrlog brata, uplakane djevojke, žene, bake, djedovi zasuli su cvijećem i vijencima grob Gorana Karanovića (19), madog zaštitnika napuštenih životinja iz Štivora kod Pranjvora. Ali, nije bilo opijela, ni sveštenika.

Goran je sahranjen na groblju u susjednom selu Šereg Ilova, pored pravoslavne crkve, ali bez uobičajenog vjerskog obreda. Niko to nije glasno izgovorio, ali svima je bilo jasno da sveštenici nisu ispratili Gorana zato što je mladić sam sebi oduzeo život.

Podsjećamo, nakon pritisaka koje je trpio od komšija i Komunalne policije, koja je htjela da njegovih 40 pasa ukloni sa imanja njegove porodice, Goran se u četvrtak naveče objesio u plasteniku. Našla ga je majka.

Potresne riječi oca i majke tragično preminulog Gorana (19): “Bio si pošten, zato su te i ubili”

Iznenadna smrt ovog krotkog i dobroćudnog mladića rastužila je cijeli region, a pogotovo zaštitnike napuštenih životinja, koji se i sami bore s predrasudama i pritiskom okoline.

Iako sveštenik nije opojao njegov grob, Goran nije ispraćen bez molitve.

Njegov mladi drugar Siniša Đurasin pozvao je sve koji su došli da Gorana isprate na vječni počinak da se pomole za pokoj njegove duše. Njegovu molitvu su složno šapatom ponavljali i ožalošćeni, a onda je uslijedila tišina, nakon koje je Siniša rekao: “Slava mu!”

Goranov grob je, umjesto sveštenika, okadio grobar Radivoj Sarić.

– Goran je bio vjernik i divan mladi čovjek. Zaslužio je da ga ispratimo molitvom – rekao je Siniša Đurasin za Srpskainfo.

Očajna majka mladog zaštitnika životinja iz Prnjavora optužuje komšije za smrt svog sina

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79