(FOTO) Snijeg pao na Bjelašnici i na Prokoškom jezeru

Novi snijeg jutros je osvanuo na planini Bjelašnici, iako je danas sam kraj maja. Ove godine zabilježeno je izrazito hladno i kišovito proljeće pa snijeg na bh. planinama nije veliko iznenađenje.

Ovogodišnja zimska sezona na bh. planinama je bila najuspješnja u posljenja dva desetljeća, ali na vrhu Bjelašnice zima očigledno još nije rekla posljednju riječ.

Snijeg je zabilježen na nadmorskoj visini od 1.500 metara i iznad, a jutarnja temperatura na Bjelašnici iznosila je minus dva stepena.

Koordinator ski centra Bješanica-Igman Azmir Memeledžija nam je rekao da je snijeg jutros iznenadio uposlenike koji su stigli na posao te podsjetio sve one koji namjeravaju posjetiti ove planine da je radno vrijeme od 10 do 17 sati.

Također je i na Prokoškom jezeru pao snijeg, javljaju čitatelji našeg portala.

Inače, od jučer je na Igmanu u funkciji bila dvosjedna žičara za panoramsko razgledavanje.

Također, oblačno i hladno vrijeme zabilježeno je jutros u većem dijelu zemlje. Ponegdje u centralnim, istočnim područjima Bosne i na istoku Hercegovine pada kiša.

Nažalost, i u naredna tri dana u našoj zemlji se očekuje oblačno vrijeme uz blagi porast temperatura. Tako da će građani naše zemlje još malo pričekati sunce i pravo proljetno vrijeme.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79