(FOTO) Sukobili se kumovi zbog obične ograde: “Jadno je inatiti se zbog 75 centimetara!”

Dragutin i Nada Čevis iz Koprivničkog Ivanca, nakon završetka sudskog spora sa susjedima i pravomoćne presude, morali su ukloniti dio kućne ograde u dužini od 75 centimetara.

Sukobi oko međe sa susjedom Ivanom Dolencom počeli su prije 15 godina, a sve je kulminiralo sudskim sporom koji je trajao čak 13 godina.

Ova priča objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

– Sa susjedima koji su živjeli u Njemačkoj do prije 15 godina bili smo u odličnim odnosima i čak smo se pokumili. Odjedanput je on počeo stvarati probleme oko međe iako, dok smo postavljali ogradu, nije bio sporan ni centimetar zemljišta – priča Nada Čevis.

Najviše ih je, dodaje Nada, pogodila sudska tužba i činjenica da nekadašnji kumovi nisu htjeli pristati na bilo kakav dogovor.

– U sudskom procesu bilo je dosta propusta koji su otišli na stranu susjeda i brojne žalbe i dugotrajnost postupka na kraju su njemu otišli u korist. Stvarno je jadno i žalosno da se toliko zainatio zbog 75 centimetara i odlučio doslovno zaratiti s nama. Mi smo sad ispoštovali odluku suda i od prošlog tjedna ni milimetar naše ograde više nije na spornom dijelu zemljišta – kaže Dragutin Čevis.

Ivan Dolenec pak ističe kako nije točno da je on stvorio probleme oko međe, niti da je on pokrenuo sudski proces.

– Kad sam se vratio iz Njemačke, oni su stalno nešto spominjali oko stupa i međe i oni su ti koji su pokrenuli sudski spor. Kad su uvidjeli da će izgubiti spor, odlučili su povući tužbu. No, kad su se već htjeli „suditi“, onda sam odlučio istjerati „mak na konac“ – priča nam Ivan Dolenec.

Nikad nije, dodaje on, imao bilo što protiv svojih susjeda niti mu je ograda smetala pa su za nastalu situaciju isključivi krivci Nada i Dragutin.

– Mi smo bili ‘križovati’ kumi i ne bi mi palo napamet da ih tužim. Znali su kod mene stalno jesti i uvijek sam im pomagao koliko sam mogao. Moji susjedi i kumovi Nada i Dragutin htjeli su tjerati „pravicu“ pa su „zišli tak kak su zišli“ – zaključio je Ivan Dolenec za Podravski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79