(FOTO) U toku postavljanje novo stacionarnog radara u Sarajevu!

Iako su vozači u Kantonu Sarajevo u nekoliko navrata upozoreni na postavljanje novih radara na više lokacija u glavnom gradu BiH, mnoge nisu zaobišle kazne sa saobraćajne prekršaje. U periodu od šest mjeseci novi sarajevski radari zabilježili su 38.237 prekršaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

MUP KS dobio je saglasnost od Vlade Federacije BiH za postavljanje novih fiksnih radara za mjerenje brzine i prolaska kroz raskrsnicu kada je na semaforu crveno svjetlo.

Kako stoji u rješenju, sedam stacionarnih radara sa fotoregistracijom bit će postavljeno na sljedećim lokacijama:

Ulica Butmirska cesta na skretanju prema naselju Butmir – smjer od Ilidže prema Sokolović Koloniji
Raskrsnica ulica Butmirska cesta – Ilirska – smjer od Sokolović Kolonije prema Ilidži
Ulica Želimira Vidovića Kelija (spoj sa ulicom Emila Zole) iz smjera Grada prema Lukavici;
Ulica Drinska (kod pješačke pasarele)
Ulica Put života (kod glave željezničke stanice)- smjer od spoja sa ulicom Hamdije Čemerlića prema spoju sa ulicom Halida Kajtaza
Ulica Put života (kod glavne željezničke stanice) – smjer od spoja sa ulicom Halida Kajtaza prema spoju sa ulicom Hamdije Čemerlića.
Ulica Safeta Zajke (Kod Garden centra)

Kako se navodi u odluci, Svi radari su marke TraffiStar SR520, a kompanija koja je zadužena za njihovu instalaciju u narednom periodu odredit će lokacije njihovog postavlja.

Aktivirajte BESPLATNO najveću Viber grupu vezanu sa saobraćaj u BiH

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79