Gdje je zastava BiH na novom državnom zatvoru u Vojkovićima kraj Sarajeva

Na velikoj tabli ispred zatvorske kapije navedeni su investitori, uz zastave Evropske unije, Švedske i Sjedinjenih Američkih Država. No, zastava Bosne i Hercegovine jednostavno nije postavljena.

Prema Zakonu o zastavi BiH, državna zastava se jasno ističe na svim zgradama institucija BiH ili institucijama koje su odgovorne državnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH svečano je otvoren krajem jula prošle godine na području Općine Istočna Ilidža kraj Sarajeva.

Objekat se prostire na 24.000 kvadratnih metara i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike. Kamen temeljac za ovaj zatvor postavljen je 2006. godine.

Ministar Josip Grubeša u posjeti novom državnom zatvoru, zastave nema Ministar Josip Grubeša u posjeti novom državnom zatvoru, zastave nema

Ukupno 238 osuđenika i pritvorenika bilo je krajem decembra 2020. godine smješteno u ovaj zatvor, a ono što zabrinjava jeste da ih čuva duplo manje čuvara od kojih većina nema nikakvog iskustva prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79